Alkoblog

Home / Blog / Mr. Brownstone

Mr. Brownstone


 

 

 

Jeg læste et indlæg på vielskerserier.dk, der handlede om misbrug blandt seriehelte. Super fedt indlæg.

 

Det fik mig til at tænke på, at alle mine ungdoms-idoler var misbrugere. Det var jeg jo ikke klar over dengang, men det var åbenbart deres tanker og følelser der tiltalte mig mest. Da jeg sad som 11-årig og skrålede med på Guns ´n´ Roses´ “Mr. Brownstone”, havde jeg ingen anelse om, at den handlede om heroin misbrug, men jeg var tiltrukket af det.

 

Jeg elskede Mötley Crüe. Da jeg lærte engelsk, var noget af det første jeg gjorde, at aflytte alle deres tekster og skrive dem ned i et gammelt kladdehæfte. Sangskriveren i Mötley, Nikki Sixx, er kendt for sit årelange alkohol og stofmisbrug. Det anede jeg intet om dengang, men alligevel var jeg tiltrukket af hans tanker.

Da grunge smadrede ind på musikscenen i starten af 90´erne med Nirvana i front, blev jeg med det samme tiltrukket af frontman Kurt Cobain og hans selvforagtende halvdeprimerende tekster. Jeg elskede det. Cobain var også misbruger og endte med at tage sit eget liv i 1994.

 

Da rapmusikken kom ind i mit liv og jeg begyndte at dyrke det, var det også alle de rappere der romatiserede alkohol, tjald og stoffer jeg faldt for. 2Pac, Snoop, Eminem. Jeg åd det råt.

 

Det er som om, at min hjerne vidste, at jeg var misbruger, længe før jeg selv gjorde. Som om min underbevidsthed allerede vidste, hvor det hele ville ende.

 

Lige nu står min datter og danser til en sang med Onkel Reje. Hun elsker Onkel Reje. Onkel Reje er helt klart klassens frække dreng, når det kommer til børnemusik. Han prutter og ryger pibe og siger frække ord. Jeg holder lige et vågent øje med hende de næste 15-20 år.

 

Hvis du vil læse artiklen fra vielskerserier.dk, så kan du læse den lige her

 

God søndag!

4 thoughts on “Mr. Brownstone”
 1. Søren 9. april 2017 on 10:54 Svar

  Og til juni synger Vi med når guns giver den gas i parken mens vi glæder os over at de stadig er i live. Ganske som vi glæder os over du stadig er her Niels.

 2. Sigma 9. april 2017 on 11:13 Svar

  Gode tanker du gør dig. Jeg har intet misbrug, men har opdaget at jeg ofte søger venskaber hvor misbrug ofte indgår i en eller anden forstand. Det kan være stoffer eller andet.
  Jeg har brugt tid på at fundere over hvorfor. På nogle områder tror jeg for mig det handler om at ville hjælpe men også fordi jeg ofte søger en vis spænding uden direkte at vælge samme type liv. Jeg er bevidst om forskellen og tænker en del over hvad man faktisk kan erstatte det med ( spændingen altså ). Måske skal jeg udfordre min frygt for højde f.eks. ?.

 3. Janni 4. maj 2017 on 20:46 Svar

  Tak for et godt foredrag idag.
  du rørte mig med din ærlighed, men også at du nu stod der så fuld af kærlighed til livet.
  det var stærke sager, held og lykke med dit liv og lille familie <3

 4. Dan 20. august 2017 on 12:21 Svar

  Prøv at tjekke bandet impotators på youtube. Onkel reje som ung( hvis I kan spotte ham):-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

>> <<