Alkoblog

Home / Blog / Jeg kan huske…

Jeg kan huske…


 

 

 

I morgen skal jeg holde foredrag på mit gamle gymnasium i Aalborg. Jeg har ikke været der, siden jeg lige med nød og næppe scorede mig en studentereksamen. Det er næsten atten år siden nu. Det føles ikke som atten år.

 

Jeg kan huske, hvor skide uheldig jeg var til eksamenerne. Til hver eksamen var der kun en enkelt eller måske to tekster, jeg ikke havde læst, og hver gang var det lige præcis en af de tekster, jeg ikke havde læst, som jeg kom op i. Hver fucking gang. Undtagen i filosofi. Jeg fik et 10-tal i filosofi. Det havde i sgu nok ikke regnet med. Det havde jeg heller ikke selv.

 

Jeg kan huske alle de små vindfang, der var ved hver indgang. Der måtte man ryge. Så der stod jeg før hver eksamen og i stort set hvert frikvarter, og pulsede løs på mine røde Prince. I de fleste spisefrikvarterer gik jeg med et par venner fra klassen over på et nærliggende grønt område og røg en joint. Vi kom tilbage i klassen med røde øjne og griner på, og forsøgte at skjule vores skævert på de bagerste rækker.

 

Jeg kan huske festerne. I hvert fald starten af dem. Jeg kan huske en fest, hvor vi sad og røg en joint i biologilokalet, da vi pludselig hørte en nøgle i døren. Et halvt sekund senere blev døren flået op, og lyset blev tændt. Om det var en lærer eller pedellen, aner jeg ikke, men vedkommende nåede kun lige at se tre unge røve, der forsvandt ud gennem vinduet.

 

Jeg kan huske, alle de gange jeg røg på druk på en hverdag og tog direkte fra morgenfest i skole, og mødte op med store øjne og skæve kæber, skudt af på sprut og kokain. De dage var altid meget lange, og jeg endte altid med at tage hjem, når stofferne stoppede med at virke og tømmermændene satte ind.

 

Jeg kan huske, at jeg flyttede hjemmefra i den periode. Jeg flyttede ud i en lejlighed ude i Vejgaard. Så kunne jeg gå endnu mere på druk, og ryge joints inden jeg tog i skole om morgenen.

 

Ja, jeg husker meget fra den tid.

 

Det eneste jeg ikke kan fucking huske, er noget af det jeg lærte. Jeg kan ikke huske en skid. Jeg kan ikke huske en eneste tekst, en eneste formel, en eneste historisk begivenhed, ikke en skid. Jeg kan huske, at vi var i Budapest på studietur, men jeg kan ikke fortælle noget som helst om Budapest. Andet end at de har meget billig sprut, og hvis du køber pot af en fyr på gaden, så er det bare oregano.

Og nåå ja, du får virkelig slemme tømmermænd af deres billige sprut.

 

 

Hvis du kunne lide dette indlæg, så tjek “48 timer inden…”

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

>> <<